Kaos

Gud vilken dag. Önskar bara den var över så jag kunde starta på ny kula imorgon, med ny energi.
Måste bara hur mycket jag uppskattar min sambo. Han är verkligen en ängel som står ut med en så otrevlig och grinig tjej, som jag varit i dag. Han är underbar.
Gjorde ett tappert försök att göra ngt kul ihop med familjen: Baka bullar. (Och då ska jag nämna att jag bakar aldrig bullar annars, det var första gången här)
Det gick la sådär.
Mitt i allt kladd insåg jag, Shit vi måste äta middag. Så supermamman slängde ihop pannbiff och pasta ihop om att hinna äta innan degen jäst klart. Kaos. Kaos. Kaos. Då kom jag på. Klockan är 18.00. Lipstick Jungel börjar nu. Jag hade ju väntat såååå på detta. Det var deg och kladd överallt, middag upp i detta och samtidigt som klockan slog 18.00. Detta ihop med mina gravidhormoner som inte alls var på humör... Ja ni kanske kan sätta er in i situationen... Kan ju bara nämna att första plåten med bullar, åkte in utan ägg pch pärlsocker. Hade inte min sambo varit där, hade jag brutit ihop. Jag insåg, att den där supermamman finns nog inte i mig ;)

Nu när Grodan somnar, ska vi koppla av framför Män som hatar kvinnor, äntligen...

Grodan på Gymnastik

Grodans första dag på gymnastiken. Hon är ju född som akrobat utan några som helst hämningar när det gäller klättring, smidighet och höjder. Och det verkade passa henne som handen i handsken... Hon ÄLSKADE det.

(Grodan- Lila tröja och gråa tights)








Mina TJEJER

Idag har varit en tung dag. Efter en hel kväll med värkar, genom fotboll och idol, vaknade jag under natten att allt avtagit.  Värkarna var iof inte helt regelbundna och med ca 10 minuters intervall, men någonstans inom mig hoppades jag så intesivt att det skulle starta, att hela jag rasade ihop imorse. Inget var roligt längre.
Jag åkte och lämnade Grodan på dagis, sen åkte jag hem, drog täcket upp till hakan och startade en halvbra dramafilm, Om Sara. Där låg jag till det var dags att rycka upp sig och åka till dagis igen för hämtning.

Väl hemma igen fick jag suttit två telefonsamtal med två av mina"Tjejer". Så nu känns livet på topp igen. I kategorin "Tjejer" ingår några tjejer som jag delar mitt liv med, in i minsta känsla och tanke. Man kan alltid bolla med dem, och samtidigt veta att det alltid stannar där. Det som sägs mellan oss, stannar mellan oss. Och vad skulle jag gjort utan dem, och sina individuella personligheter.

Halvnaken

Nu skulle ni sett mig. Springer runt halvnaken med stora magen i vädret, TENS- apparaten klistrad på ryggen och lyssnar på riktigt goa låtar på 90-talet, som Corona, Shaggy, Dr Alban. Springer upp och ner för trapporna, varvat med plockande av leksaker, dammsugning och tvättning. Och emallanåt sköljer jag ner flåset med lite Hallonblads-te.
Nej nu är det dags för en tur ner i källaren och hämta nästa maskin. Det blir ju inga barn födda på den här datastolen ;)



PS.
Är rätt trött på den här magen, så i hopp om att starta det, ställde jag mig och hoppade i köket i morse när jag stod och kokade grötet (såg nog väldigt kul ut).
För jag frågade min dotter på 3 om hon ville komma och hoppa ihop med mig, då tittar hon på mig med stora ögon och säger:
- Nej, jag kan inte hoppa såå...

Undrar vad hon menade med det? :P

090909

Inget i natt heller. Typiskt. För datumet är ju rätt coolt ;)
Ska till Barnmorskan idag. Får de vad hon säger. Ska få tid av henne till överburenhetskontroll.
Än så länge är ju klockan bara 06.15 så det är ju några timmar kvar av dagen...

Dags att väcka en vääääldigt trött man...

J-A TV3

Jag blev så sjuuuukt besviken igår. Här går man och väntar en hel vecka på det absolut bästa programmet just nu, Lipstick Jungle. Och när jag slår över till trean klockan nio, ser jag att det inte går någon Lipstick Jungel, utan en j-a mongo-film istället. Grrrr va arg jag blev... hela kvällen blev förstörd, så jag somnade på soffan istället.


Betydelsefullt

Jag har världens bästa sambo. Idag när han kom hem, tog han dammsugaren och städade hela entrévåningen. Gud va skönt det kändes. Och efter middagen hängde han upp tvätten och sa då till mig att lägga mig i ett bad.
Så nu så här en trekvart senare nybadad och med fönat hår, sitter jag lugnt vid datorn när han är i affären och handlar. Han vet hur han ska göra mig glad, och det är jag verkligen.

Tack hjärtat. Älskar dig :)


Talang





Grodan har talang. Hade lite målarstund på altanen hos Grodans mormor igår:)

Aldrig mer fet

Jag lovar mig själv att aldrig mer bli fet (med undantag för graviditet). Fy sjutton va man mår dåligt av att väga för mycket. Man orkar inte alls vad man borde. Trött och grinig bli man fort. Kläder passar inte och sitter aldrig snyggt. Och allt detta går ju ut över alla andra i omgivningen.

Just nu är jag nog gott trött på mig själv. Har varit ute med mamma och vovvarna på en 2km runda, och jag trodde nästan jag skulle dö. Nu kanske mycket beror på allt extra blod man har i kroppen, alla sammandragningar och den där välkända känslan av en basketboll mellan benen. Men phuu vad jobbigt det var. Så nu är det dags att bli smal igen, så man kan komma i jeansen igen och gå 6km-rundan i högt tempo utan att nästan dö :)

Maj 2008


September 2008


Mig, December 2008

(I början av graviditeten)


Sömnproblem

God morgon hela världen. Fy vad dåligt jag har sovit i natt. Tog 4-5timmar innan jag äntligen kunde somna, trots att Grodan fick sova bredvid mig, drickande av två koppar varm mjölk, nattmacka, och massa andra försöksmetoder till avslappning. Jag brukar sova så himla gott när när jag har Grodan bredvid mig, så henne la jag i hans säng, i förhoppning att vi båda skulle somna gott ihop, och Han fick sova på soffan....
Han kom hem sent i går, efter ha varit hos min pappa och tittat på film och hade inte så mycket till valmöjlighet :P

Igår tog vi oss en tur till Köpcentret. Dä fick jag ankat en kort sväng till en butik, handlat lite inredningsprylar och sen ankat lika sakta tillbaka, då en "snabbbis" in på Maxi och köpt lördagsgodis till Grodan... och mamma så klart ;) jag tänkte i mitt stilla sinne: Att om jag trotsar lagrna nu och skiter i allt och åker till köpcentret, så kanske vattnet går i någon exclusive butik framför miljontals människor. Det hade ju varit så kloclrent! Men Inte. Här sitter man idag, lika tjock som igår...

Ja ja...va är en bal på Slottet

Nu ska vi till mamma och pappa och äta lunch...
Puss puss



Igångsättning- Vill inte

Blaha blähä va trött jag är på detta nu. Ingen bebis i natt heller. Nu börjar jag bli otålig, samtidigt som jag blir nervösare för varje dag som går. Ju längre jag går, desto närmare dagen Förlossning kommer jag ju, med eller utan igångsättning. Och en igångsättning vill jag inte vara med om. Jag vill verkligen inte uppleva det där värkstimulerande droppet igen. Åhhh varför händer inget...



Trodde fullmånen som var i natt skulle hjälpa till, men icke...

Djävulen bär Prada

Imorse när jag och Grodan att vid frukostbordet med vår gröt, pratade de om modetidningen Vogue och dess kyliga men avgudade chefredaktör Anna Wintour. En skildring av Anna har gjorts i filmen "Djävulen bär Prada" vilken de visade en kort filmsnutt på i just detta reportage i morse.
Det lät mig inspireras, så när jag hade lämnat Grodan på dagis i morsen åkte jag raka vägen hem. Gjorde mig en kopp Hallonbladste och la mig i soffan och satte på just filmen "Djävulen bär Prada". Gud va skönt det var med lite egentid framför Tv:n med hög volym på suround-systemet. Prova det!!!


Vänner är som änglar...

VÄNNER ÄR SOM ÄNGLAR

SOM LYFTER UPP OSS PÅ VÅRA FÖTTER,

NÄR VÅRA VINGAR HAR PROBLEM

MED ATT KOMMA IHÅG HUR MAN GÖR NÄR MAN FLYGER...



Smile, va är det ;)


Frisören o tandläkaren

Jag känner mig som en ny människa. Har varit hos frisören, min kära faster, som har gjort min så fin. Ja eller så fin det gick att göra iallfall... Fräscht hår tillsammans med nyfärgade ögonbryn och ögonfransar gjorde sitt. Så nu kan jag åka in på förlossningen utan att känna ångest över att man först känner sig överkörd av en ångvält och dessutom ser ut som ett lik i ansiktet. Utan nu kan jag njuta av bebis och bara känna mig överkörd.

Som sagt. Ingen bebis nu heller. Men nu skiter jag i det. (Försöker jag intala mig själv iallafall) Det kommer när det kommer, och i natt hade ju passat mig perfekt ;)

Idag har grodan varit på sitt första riktiga tandläkarbesök. Som vi har pratat och berättat om detta... Det gick skapligt bra. Hon ville bara gapa för den kvinnliga sköterska och inte för den manliga tandläkaren, så därför måste vi tillbaka på återbesök i vinter. Men Grodans mamma, jag, kunde inte annat tycka än att hon var jätteduktig och jättestor tjej, så vi åkte raka vägen till leksaksaffären så hon fick köpa "en" leksak. Det blev en helt ny servis till sin spis och en badbalja med tillbehör till sina dockor.

Nu ska jag mysa ner i soffan med äpplepaj och vaniljsås, tillsammans med min familj och bara njuta av resten av kvällen.



BF+1 nu blir det basilika-te

Solen lyser! Det är helt fantastiskt. Efter så många regniga dagar behövdes det verkligen lite sol, inte bara för natur och moder jord, utan även för mig. Jag känner hur leendet blir bredare och bredare, när jag tittar ut nu när det äntligen lyser lite ute. Jag får nog försöka gå ut på en kort, ankig promenad idag, och lapa lite sol. kanske kan den här bebisen få lite inspiration och också vilja komma ut nu när solen lyser.
Först ska jag dricka lite basilika-te. Lästa på nätet om ett förfärligt recept, som ska hjälpa till att få ut bebis. Så fegare är inte jag än att jag ska prova. Nu väntar jag bara på att min kära mor ska ringa och säga om hon hade någon basilika hemma, eftersom min var slut. Funkar inte det, vet jag inte var jag tar vägen, för nu har jag provat allt. Igångsättning är dock inget altenativ. Nej fy f-n för det där värkstimulerande droppet. Jag dör nog hellre. Fick det på förlossningen med Grodan, och aldrig, aldrig igen. Det var det värsta jag varit med om. Vi får väl se vad BM kan göra. Jag ska dit idag efter lunch, och får hoppas att hon har något grymt knep.
Det blev iallafall ingen födelsedagsbebis för min del. Kanske det var lika bra det ;) Nu får vi ju var sin födelsedag istället. Det blir dessutom ett lättare personnummer att komma ihåg. Kanske till och med 090909-.... istället för 090831-....
Nu ringde mamma. Ska åka dit och hämta kryddan :P

Spännande, nu siter jag och väntar på att te:t ska bli klart.

Min födesedag blev kanonlyckad. Istället för att sitta ensam hemma i soffan och bara ta det lugnt, dök det upp massa folk. Helt oväntat, men mycket trevligt. :)



RSS 2.0